In de omgeving
Je bent hier omringd door een stuk oer-Hollands landschap mét historie! De Ringvaart voor de deur en het Gemaal de Cruquius aan het begin van de dijk herinneren aan de periode van voor 1840 toen er op deze plek alleen nog maar water was, het Haarlemmermeer.

Wandelen en fietsen
Nederland is een echt fietsland en we raden je dan ook aan om de omgeving zoveel mogelijk met de fiets te gaan verkennen. Heel Nederland is bedekt met ‘fietsknooppunten’. Hiermee kan je zelf eenvoudig een fietsroute plannen. Maar je kan ook kiezen voor kant en klare knooppuntroutes. Studio Haarlemenmeer bevindt zich op knooppunt 53. Een handige app is ‘fietsknoop’. Deze is in 4 verschillende talen in te stellen (NED, ENG, FR en DUI).

Naar Haarlem
Op 400 meter naar links vanaf de studio vertrekt het gratis pontje naar de Haarlemse overzijde. Vanaf 1 april tot 1 oktober wordt tussen 10 en 6 uur, elke dag, 7 dagen per week gevaren. Bij te harde wind vaart het pontje niet. Er mogen maximaal 12 passagiers (met fiets) op de pont. De overtocht duurt ruim 5 minuten met een prachtig zicht op de rivier het Spaarne.

Volop genieten dus!

Geen zeemansbenen?
Dan steek je met de fiets net zo snel of sneller over via het fietsbruggetje. Dit bereik je door vanaf de studio naar rechts te gaan. Je ziet het al snel liggen aan je linkerhand. Na het bruggetje ga je naar links en volg je het fietspad met de bocht mee naar rechts. Je blijft de weg volgen. Eigenlijk fiets je steeds parallel aan de rivier het Spaarne, al zie je het water niet continue. Fietsend langs weilanden met koeien & heel veel weidevogels enerzijds en de rivier het Spaarne en kleine boerderijtjes anderzijds rijd je binnen 20 minuten geleidelijk vanuit het rustige landelijke naar het bruisende centrum van Haarlem met al haar terrasjes, leuke winkels, uitstekende restaurants en interessante musea. Natuurlijk is Haarlem ook met de auto te bereiken. Vanaf de studio ben je er binnen een kwartier. Rondom het centrum bevinden zich diverse parkeergarages.

Winkelen
Haarlem is niet voor niets jarenlang uitgeroepen tot fijnste winkelstad. Je vindt er namelijk van alles. Van de grote ketens tot aan kleine boetiekjes en tweedehands winkels. Voor de grote ketens moet je in de Grote Houtstraat zijn. Maar de állerleukste winkels die veelal uniek in Haarlem zijn, vind je in de kleinere straatjes zoals de Zijlstraat, de Anegang, de Koningstraat, de Schagchelstraat (met de lekkerste broodjes bij Jamon Jamon), de Kleine Houtstraat en de Gierstraat. Hou je van vintage en tweedehands? Dan is De Stijlloods aan de Nassaulaan 40 een plek die je niet over mag slaan.

Amsterdam is natuurlijk helemaal een walhalla als je van shoppen houdt. Vanaf station Haarlem sta je binnen een kwartier op het centraal station van Amsterdam. Ga je liever met de auto dan ben je binnen 20 minuten binnen de centrumring.

Shop till you drop!

Zandvoort (Amsterdam Beach)
Het strand van Zandvoort is circa 10 kilometer vanaf onze studio. Er zijn veel leuke strandtenten waar je ook lekker kan eten.